Ders Programı

DERS 1- 2

İlk ders kursiyerin durumuna göre trafiğe kapalı pistte veya trafiğin yoğun olmadığı bir bölgede teorik bilgilerin aktarımı ile başlar. (10 – 15 dakika) Paneller, donanımlar, pedallar ve kumanda kolları tanıtılır. Araç kullanmadan önce yapılan hazırlıklar (ayna, koltuk ayarı vb.), direksiyon tutma ve bakış tekniği anlatılır. Dur-kalk ve vites değiştirme çalışması yapılır. Yokuş yukarı kalkış tekniği gösterilir. Dönüşler ve şerit değiştirme uygulanır. 1. ve 2. vites kullanılır. 40-50 km civarı yol yapılır.

DERS 3 - 4

Yine trafik yoğunluğunun düşük olduğu bölgelerde derse başlanır. İlk derste öğrenilenler tekrarlanır ve uygulanır. Fren mesafesi, frenleme teknikleri, vites yükseltme ve vites küçültme anlatılır ve uygulanır. Geri vites kullanımı ve geri manevra gösterilir. Yolda karşılaşılabilecek tehlikeler üzerinde durulur. Değişik yol ve yük durumlarına göre uygun devir ve uygun vites kavramı üzerine uygulama yapılır. Yol hakimiyeti, kavşaklar, dönel kavşaklar, sinyal verme ve yolda uygun şeridi seçme üzerine çalışma yapılır. Park denemesi ile ders tamamlanır. 1 – 2 ve 3. Vites kullanılır. 50 – 60 km civarı yol yapılır.

DERS 5 - 6

Bu derste artık trafiğin daha yoğun olduğu bölgeler kullanılabilir. Önceki derslerde öğrenilen bilgiler tekrarlanır ve uygulanır. Trafiğe adaptasyon için akıcı trafik içerisindeki araçlara karışılır. Sokak aralarında sürüş tatbik edilir. Yol durumuna göre tüm vitesler kullanılır. Park denemesi ile ders tamamlanır. 70 – 80 km civarı yol yapılır.

DERS 7 - 8

Bu derste semt fark etmeksizin uygun görülen Kayseri içi yollara çıkılabilir. Kursiyerin sık kullanma ihtimali olan güzergahlar tercih edilebilir. Otobanda sürüş ve dikkat edilmesi gerekenler üzerinde durulur. Sollama ve yol verme kuralları anlatılır. Park çalışması ile ders tamamlanır. Tüm vitesler kullanılır. 80 km civarı yol yapılır.

DERS 9 - 10

Yine trafik yoğunluğu fark etmeksizin uygun güzergahlar kullanılır. Karşılaşılabilecek aksiliklere karşı defansif sürüş teknikleri, konforlu sürüş tekniği ve yakıt tasarrufu sağlanması için uygulanabilecek teknikler üzerinde durulur. Değişik hava koşullarında dikkat edilmesi gerekenler anlatılır. Gece araç kullanma ile ilgili bilgi verilir. Öğrenilenlerin tamamı tekrar edilir. Park çalışması ile ders tamamlanır. Tüm vitesler kullanılır. 80 - 100 km civarı yol yapılır.

Yine Bir İlk

Kendi Aracınızda İlk Sürüşünüzde Yanınızdayız...

Minimum 10 saatlik ders programını tamamlayan kursiyerlerimiz! Kendi aracınızda sizi yalnız bırakmıyoruz. Kendi aracınızda ilk deneyiminizde öğretmeniniz ücretsiz olarak size eşlik ediyor. Kendi aracınızın özelliklerine uygun tavsiyeleri ile hem heyecanınızı azaltıyor, hem de daha güvenli bir başlangıç sağlıyor. Böylelikle kötü tecrübe yaşama şansınız da en aza indirilmiş oluyor.

Önemli Not

Muhattabınız Bir Eğitim Kurumu

Eğitimciler Sürücü Kursu’ndan alacağınız özel direksiyon dersleri sırasında yaşayabileceğiniz bir hoşnutsuzluk durumunda karşınızda şahıslar değil, eğitim kalitesini ilke edinmiş bir kurum bulursunuz. Her türlü rahatsızlığınızı gönül rahatlığı ile şahıslarla karşı karşıya kalmaksızın yönetim ile paylaşabilirsiniz ve hoşnut olmadığınız durum talebiniz doğrultusunda ivedilikle giderilir.

Şafak MTSK

Sürücü adaylarimizin ehliyet ile ilgili gereksinimlerini karsilamak ve kazasiz bir yasam sürebilmeleri için iyi bir sürücülük egitimlerini saglayarak,bu amaç dogrultusunda, egitim hizmetlerimizi, en yüksek kalitede, uygulamaya dayali ve standart olarak sizler ile paylasmayi hedefliyoruz.

Ticari Araç Kullanan Sürücülerin alması zorunlu yetki belgesidir.

Kurumumuz Milli Eğitim Bakanlığı'ndan çalışma izinli ve onaylıdır.